- Pågripelsen av Obiora var godt politiarbeid

Arne Johannessen roser tjenestemennenes framgangsmåte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er halvannen uke siden Spesialenheten for politisaker henla saken mot de fire politimennene som ble gransket etter at Eugene Obiora (48) døde under pågripelse i september i fjor.

Henleggelsen av saken utløste store demonstrasjoner. Demonstrantene mener blant annet at politifolkene går fri fordi Obiora hadde nigeriansk bakgrunn, og det har vært debattert heftig rundt politiets tillit i innvandrerbefolkningen i kjølvannet av saken.

Men nå går lederen for Politiets Fellesforbud, Arne Johannessen, ut og roser de fire politifolkene for godt politiarbeid. Til Klassekampen sier den profilerte politilederen at han mener norsk politi er flinke i møte med minoritetsbefolkningen, og at de er verdens beste til å gå forsiktig ut og trappe opp etter behov.

- Veldig tydelig beskjed

- Ja, jeg vil si det var godt politiarbeid. Politiet går inn i lokalet, de er i uniform for å vise tilstedeværelse. De oppretter kontakt med Obiora, og han får veldig tydelig beskjed om at han skal gå ut, sier Johannessen om hendelsen på Sentrum servicekontor i Trondheim 7. september i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.