Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pågripelsen er en stor lettelse

De pårørende etter drapsofferet Inger Lise Bakken er lettet etter at giftdrapsdømte Terje Wiik (61) ble tatt på danskebåten i ettermiddag.

HER ER HAN PÅGREPET: Dagens pågripelse skjedde uten dramatikk, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schröder
HER ER HAN PÅGREPET: Dagens pågripelse skjedde uten dramatikk, ifølge politiet. Foto: Tor Erik Schröder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Det er en stor lettelse at han nå er pågrepet. Det er det beste for oss og sikkert også for Terje Wiik, sier Birgit Bakken Staven til Dagbladet.

Hun er søsteren til Inger Lise Bakken som døde av tahlliumforgiftning 17. februar 1999. Terje Wiik ble dømt til lovens strengeste strraff for å ha drept kvinnen. Mannen har vært på frifot fra fengselet i over en uke. I dag ble han pågrepet på danskebåten Superspeed i Kristiansand.

Ifølge dommene mot ham forgiftet han henne i alt tre ganger. Offeret hadde forferdelig smerter etter forgiftningene.

Enorme smerter
- Jeg kom for å hjelpe henne dagen etter at hun kom hjem fra sykehuset. Hun lå i senga med enorme smerter. Hun hadde så vondt at hun ikke klarte å ha på seg dynen. Smerteskrikene hennes vil forfølge meg for resten av livet, forklarte søsteren Lisa Bakken i retten da rettssaken gikk i etterkant av drapet.

Siste torsdag møtte ikke Terje Wiik (61) opp i Ila fengsel som avtalt etter sin 24. innvilgede permisjon. Først i dag ble han pågrepet. Det skjedde da dankebåten Superspeed la til ved kai i Kristiansand i 15.30 tida.

Eskortert av to polititjenestemenn ble giftdrapsmannen kjørt ut i sin egen bil like før klokka 16.00. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

I retten har Wiik fortalt at han ga Inger Lise Bakken små mengder thallium slik at hun skulle miste håret. Håpet hans var at hun da skulle bli mindre attraktiv for andre menn og komme tilbake til ham. Bakgrunnen var at i 1997 hadde Inger Lise Bakken gått fra Terje Wiik og blitt sammen med en annen mann.

I mai 1998, dagen etter en krangel som endte med at Inger Lise Bakken måtte søke legehjelp for skader i en tå, ringte ingeniøren Wiik fra sin arbeidsplass på Statoils forskningsavdeling i Trondheim og bestilte 100 gram thallium.

Fengselet fornøyd
Nå er Ila fengsel lettet over at den drapsdømte mannen er tatt hånd om av politiet. Han vil føres tilbake til Ila fengsel så fort det lar seg gjøre, opplyser fengslelsdirektør Knut Bjarkeid til Dagbladet.

- Det er bra for alle parter, også for Terje Wiik selv, sier Bjarkeid, som sier at de nå vil vurdere hva slags konsekvenser hendelsen vil få for 61-åringen.

ETTERLYST I OVER EN UKE: Politiet gikk tidligere i dag ut med et nytt bilde av Terje Wiik i håp om publikums hjelp. Ansatte ved Superspeed observerte 61-åringen på ferja fra Hirtshals til Kristiansand i ettermiddag, og politiet slo til. 
Foto: POLITIET / Scanpix
ETTERLYST I OVER EN UKE: Politiet gikk tidligere i dag ut med et nytt bilde av Terje Wiik i håp om publikums hjelp. Ansatte ved Superspeed observerte 61-åringen på ferja fra Hirtshals til Kristiansand i ettermiddag, og politiet slo til. Foto: POLITIET / Scanpix Vis mer

Wiiks advokat, John Christian Elden, sier at hans klient har annonsert sin tilbakekomst de siste dagene.

- Dette var jo hans eget valg og han er klar over at det vil gi konsekvenser. Det kan nok ta litt tid før han får innvilget permisjon igjen nå. Samtidig: Denne hendelsen gjør ham ikke noe farligere. Problemet hans nå er gjentakelsesfaren for å rømme under permisjon, sier Elden.

DREPT i 1999: Inger Lise Bakken. Familien etter offeret er svært lettet over at Wiik nå er pågrepet etter at han ikke kom tilbake etter endt permisjon som avtalt. Foto: Privat
DREPT i 1999: Inger Lise Bakken. Familien etter offeret er svært lettet over at Wiik nå er pågrepet etter at han ikke kom tilbake etter endt permisjon som avtalt. Foto: Privat Vis mer
PUTTET GIFT I KONJAKKEN: Politiet viste fram konjakkflaska til Inger Lise Bakken som Wiik puttet thallium i, under ankerettssaken mot Wiik i Frostating lagmannsrett. Foto: Tom E. Østhuus
PUTTET GIFT I KONJAKKEN: Politiet viste fram konjakkflaska til Inger Lise Bakken som Wiik puttet thallium i, under ankerettssaken mot Wiik i Frostating lagmannsrett. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling