Hagen-saken

- Pågripelsen var siste mulighet

Tidligere danske etterforskere mener norsk politi i Hagen-saken er i en svært krevende situasjon.

DETTE SKJEDDE: Tom Hagen ringte Anne-Elisabeth åtte ganger den dagen hun forsvant. I denne videoen får du detaljene fra alt det andre som skjedde den dagen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– I min tid som etterforskningsleder sa jeg alltid at dersom man anholder en drapsmistenkt, så skal man være sikre på at vedkommende blir varetektsfengslet. Hvis ikke, gjør man det ikke, sier den tidligere danske etterforskningslederen Kurt Kragh til Dagbladet.

Tirsdag 28. april ble Tom Hagen (70) pågrepet, siktet for å ha drept sin kone Anne-Elisabeth Hagen. Etter en drøy uke i varetekt ble han sluppet løs, fordi lagmannsretten konkluderte med at det ikke var sannsynlig at han er skyldig.

– Det er et stort tilbakeslag for politiet. Det er det ikke noe tvil om, sier tidligere etterforsker Jarl Jarlbæk om løslatelsen.

- Kan ha overvurdert bevisene

Både Kragh og Jarlbæk har tidligere jobbet i Rigspolitiets Rejsehold, danskenes nasjonale enhet som ble koblet inn i blant annet drapsetterforskninger. Førstnevnte var nestkommanderende, før han seinere ble politiførstebetjent i Rigspolitiet. Begge har med forundring sett på utviklingen i Hagen-saken.

– Veldig ofte taper man saken hvis den drapssiktede blir løslatt fra varetekt, sier Kurt Kragh.

Da Hagen ble siktet og pågrepet sa politiet på en pressekonferanse at det skjedde på bakgrunn av en totalvurdering bevisbildet i saken, og at Hagen gradvis hadde utkrystallisert seg som mistenkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer