Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pågripelser etter Tøyen-drapet

Politiet har pressekonferanse klokka 18.

DRAP: En 38-åring som satt i denne bilen ble skutt og drept søndag kveld. Hans medpassasjer ble skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
DRAP: En 38-åring som satt i denne bilen ble skutt og drept søndag kveld. Hans medpassasjer ble skadet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En eller flere personer er pågrepet i forbindelse med drapet og drapsforsøket på Tøyen søndag kveld. Oslo-politiet gir foreløpig ikke flere opplysninger.

Politiet har varslet en pressekonferanse klokka 18.

En 38-åring ble skutt og drept sent søndag kveld. En annen mann som satt i samme bil som drapsofferet ble lettere skadet.

Dagbladet.no skrev i går at Oslo-politiet gikk til en væpna aksjon mot en leilighet i Dælenengata i Oslo.

Siktet for våpenbesittelse
Tre personer av afrikansk opprinnelse ble pågrepet i aksjonen, siktet for våpenbesittelse. Politiet beslagla også narkotika i leiligheten. Politiet ville da ikke si om disse hadde noe med drapet å gjøre.

- Disse personene er ikke mistenkt i forhold til drapet, men vi må undersøke dette. De avhøres nå i kveld, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Ifølge Aftenposten.no ble det rundt klokken 15.15 i ettermiddag foretatt en razzia mot en bolig i Oslo. Aksjonen skal ha vært godt planlagt og mist seks personer ble tatt med av politiet. Det er uvisst om aksjonene hadde sammenheng med drapet.

Etterlyste sølvgrå Audi
Politiet har en klar formening om hva drapsvåpenet kan være, men opplyser at de ikke har beslaglagt noe drapsvåpen ennå.

Politiet har etterlyst en sølvgrå Audi etter drapet.

Den drepte ble selv dømt for drap i Skien i 1995. Han er også etterforsket for flere andre saker, blant annet for å ha slått ned Varg Vikernes i fengsel da han sonet for drapet. Han ble frikjent for angrepet.

38-åringen har somalisk opprinnelse, men var etiopisk statsborger. Han slapp ut av fengsel i januar 2000.

Også den andre mannen som ble lettere skadd i skyteepisoden er kjent av politiet fra før.

Kan være økonomisk motiv
Kriminalpolitiet arbeider etter det Dagbladet erfarer etter en teori om at drapet og drapsforsøket er et internt oppgjør i det kriminelle norsk-somaliske miljøet, og at motivet kan være økonomisk.

Politiet har de seinere åra avdekket en rekke større khatsaker i dette miljøet.

Politiet utelukker heller ikke at en hevnmotiv kan ligge bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!