Pågripelser i en stall, oppe i et tre og bak en låve i Sarpsborg

Mann slått i hodet med et skytevåpen under krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var like over midnatt at politiet fikk melding om at et skytevåpen var blitt benyttet i forbindelse med en uoverenstemmelse nær Sarpsborg sentrum. 

- Det gikk av et skudd i forbindelse med bruken av våpnet som slagvåpen, forteller operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til Dagbladet. 

Brukt som slagvåpen Det var en mann i starten av 30-årene som ble slått i hodet med våpenet, og et skudd ble løsnet som følge av slaget. Dermed startet jakten på de tre mennene i 20-årene som hadde stukket av fra stedet i en bil.

- Texas på bygda, sier Sandberg om nattens pågripelser.

Politiet fulgte først etter bilen, mistet den, men fant den deretter igjen forlatt. Gjerningsmennene hadde tatt beina fatt og stukket til skogs. Både politihelikopter og hundepatrulje fra Follo politidistrikt ble satt inn i søket etter de tre mennene. Først ble én mann pågrepet mens han gjemte seg i en stall.

- 50 meter fra stallen hang det en litt redd mann seks-sju meter oppe i et tre. Det var helikopteret som observerte han, forteller operasjonsleder Sandberg.

Alle pågrepet Da gjensto kun tredjemann. Han ble pågrepet etter at politiet etterlyste en våt og møkkete 22-åring på Twitter.

- Han ble funnet bak, under en låve. Det var hundepatruljen som klarte å søke han opp ut i fra siste observasjonssted, sier Sandberg.

Politiet sier den fornærmedes tilstand ikke er alvorlig, men at de har opprettet en sak og at dagen vil gå med til å avhøre de pågrepne.