Pågriper narkobaronens sønn - så smeller det

En video viser dramaet fra innsiden da politiets pågripelse av Ovidio Guzmán López endte i kaos.

PÅGREPET: En video viser dramaet fra innsiden da politiets pågripelse av Ovidio Guzmán López endte i kaos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17. oktober iverksatte meksikanske sikkerhetsstyrker en operasjon for å pågripe en av sønnene til narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzmàn.

«El Chapo»-sønn Ovidio Guzmán López (29) er anklaget for narkotikasmugling til USA.

Men politioperasjonen gikk ikke som planlagt. Patruljen ble raskt overmannet av kartellets skyttere, og måtte til slutt trekke seg tilbake for å berge liv og legge en demper på opptøyene som brøt ut i løpet av skyteepisoden.

Slipper video

Nå slipper myndighetene en video fra utrykningen for å vise hvor alvorlig situasjonen var. Offentliggjøringen er en del av en ekstraordinær rapport om hendelsen, skriver The Guardian.

(Se videoen øverst i saken)

- Vi vil at alt skal komme fram. Dette for å vise ansvaret i handlingene våre i denne komplekse, vanskelige og veldig seriøse situasjonen. Slik viser vi at det viktigste er å beskytte borgerne, å beskytte liv, sier president Andrés Manuel López Obrador på en pressekonferanse.

Han mener rapporten vil motbevise påstandene om at politioperasjonen har fått myndighetene i Mexico til å framstå som svake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer