BER OM STANS Foto: AP Photo/Hasbunallah Khan
BER OM STANS Foto: AP Photo/Hasbunallah KhanVis mer

Pakistan ber Obama stanse rakettangrep

Mener uskyldige sivile blir drept i slike angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan ber USAs president Barack Obama stanse rakettangrepene mot mål i de pakistanske grenseområdene mot Afghanistan. Pakistanerne mener uskyldige sivile blir drept i slike angrep.

Ifølge tjenestemenn i pakistansk etterretning ble åtte utenlandske ekstremister drept i to slike angrep før helgen. Men talsmenn for utenriksdepartementet i Pakistan sier at et ukjent antall sivile også mistet livet, ble det meldt søndag.

- Nå som USA har fått en ny regjering, håper Pakistan oppriktig at USA vil ta sin politikk opp til ny vurdering. Landet bør få på plass en mer helhetlig linje i kampen mot terror og ekstremisme, het det i en kunngjøring fra utenriksdepartementet i Islamabad.

USA har ikke direkte innrømmet at landet sto bak rakettene som slo ned i regionen Nord-Waziristan nær grensen mot Afghanistan sist fredag. Siden august i fjor er det meldt om mer enn 30 slike angrep.

Amerikanerne mener at områdene som angripes, kan romme skjulesteder for Osama bin Laden og andre ledere i terrornettverket al-Qaida. Ifølge amerikansk etterretning har Pakistan liten kontroll med det som skjer i disse områdene.

(NTB)