Pakistan ber verden om hjelp

Pakistans president Pervez Musharraf slo over til engelsk på den direktesendte tv-talen i kveld, og ba verden om hjelp til å stoppe en storkrig. Så truet han India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den halvtime lange direktesendte tv-talen brukte Musharraf mye tid på å sikre seg støtte i folket før en eventuell konflikt. Den pakistanske presidenten som kom til makten ved et militærkupp, lovet at det skal holdes frie demokratiske valg mellom 7. og 11. oktober i år, og innrømmet også at det kan ha vært noen uregelmessigheter i valget da han ble valgt til president.

Musharraf ga også skylden for den spente situasjonen med nabolandet India på dem.

- Hvordan oppsto denne situasjonen, spurte Musharraf retorisk og gikk tilbake til 13. desember i fjor da en gruppe terrorister angrep det indiske parlamentet. India la skylda på Pakistan, men Musharraf mener at de hele tiden har fordømt angrepet og at de ikke på noen måter vil tillate terrorister å holde til på pakistansk jord.

- India skaper krigshysteri, sa Musharraf.

Det er ikke nok for India. CNN melder i kveld at de indiske myndighetene slett ikke er imponert over talen til den pakistanske presidenten, og sier at Musharraf ikke viste noe tegn til å endre holdning.

Ba om hjelp og truet India

Midt i tv-talen slo Pervez Musharraf over til engelsk og ba verden innstendig om hjelp til å forhindre en krig mellom de to nasjonene.

Han ba det internasjonale samfunn om hjelp til å få India til å trekke sine tropper tilbake fra grensen, og til å få i gang samtaler mellom de to landene.

Men samtidig truet han India mot å gå til angrep.

- Islam er en religion for fred, men dersom det blir krig frykter muslimene ingen ting, sa Musharraf, og la til at de vil støtte sine militære til siste dråpe blod.

BER VERDEN OM HJELP: Pakistans president Pervez Musharraf.
TESTET NY RAKETT: Søndag 26. Mai testet Pakistan ut denne nye raketten. Hundretusener av soldater er nå samlet på indisk og pakistansk side av grensa.