Pakistan bomber Taliban i Swat-dalen

Masseflukt fra krigsområdet.

PÅ FLUKT: Pakistans regjering satser hardt på å få drevet Taliban ut fra områdenen i Swat-dalen. Taliban har klart å få kontroll over områder så tett opptil hovedstaden Islamabad som 10 kilometer. Foto: Faisal Mahmood/Scanpix/Reuters
PÅ FLUKT: Pakistans regjering satser hardt på å få drevet Taliban ut fra områdenen i Swat-dalen. Taliban har klart å få kontroll over områder så tett opptil hovedstaden Islamabad som 10 kilometer. Foto: Faisal Mahmood/Scanpix/ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mens det pakistanske flyvåpenet bomber Taliban-stillinger i Swat-dalen, fortsetter masseflukten fra krigsområdet.

Myndighetene opphevet torsdag portforbudet noen få timer slik at flere skulle kunne komme seg vekk fra det urolige området.

- Vi kan ikke bli her når bombene faller overalt, sier Mohammad Hayat Khan (44), som torsdag tok med seg 14 familiemedlemmer og forlot byen Mingora på en liten lastebil. Han kunne fortelle at granater har landet like ved familiens hjem. Mange andre var på vei ut av byen til fots, med hendene fulle av eiendeler.

Samtidig kom det meldinger om at Taliban hindrer sivile i å forlate områder der de har kontroll. Taliban-krigere har sperret veier med steiner og trær, og flyktninger som var på vei ut av området torsdag morgen, forteller at de måtte snu.

Det har vært skyting gjennom hele natten, og en helsearbeider i Mingora sier at hun har fått ordre fra Taliban om å bli hjemme. Mange er livredde for at husene deres skal bli truffet.

Mingora er den største byen i Swat-dalen, der Taliban hevder at de har kontroll over 90 prosent av områdene.

Fredsavtalen som ble inngått mellom Taliban og regjeringen for få uker siden, ser nå ut til å være helt død. Konflikten kan komme til å hardne til som følge av at en av sønnene til den religiøse lederen Sufi Mohammad er drept.

Mohammad var mannen som forhandlet fram fredsavtalen på vegne av Taliban. Svigersønnen hans regnes som lederen for Taliban i Swat-dalen.

(NTB)