Pakistan etterlyser Mumbai-mistenkte gjennom Interpol

13 navngitte personer mistenkt bak angrepet i Mumbai.

ANGREP LUKSUSHOTELL I MUMBAI:  Pakistan etterlyser nå 13 personer som de mener kan ha stått bak angrepet i Mumbai i India. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/FILES/Indranil MUKHERJEE
ANGREP LUKSUSHOTELL I MUMBAI: Pakistan etterlyser nå 13 personer som de mener kan ha stått bak angrepet i Mumbai i India. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/FILES/Indranil MUKHERJEEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan har etterlyst 13 personer som mistenkes for å stå bak angrepene i Mumbai i India i november i fjor gjennom Interpol.

Pakistansk politi har offentliggjort bilder av 13 mistenkte og ber land som tar del i politisamarbeidet om hjelp til å lokalisere dem.


Roser Pakistan

- Pakistanske myndigheter må roses for å dra full nytte av Interpols globale nettverk og virkemidler, sier generalsekretær i Interpol Ronald Noble.

- Dette viser at de ønsker å la alle Interpols 187 medlemsland dra nytte av og hjelpe til med etterforskningen av terrorangrepene i Mumbai, legger han til.

Pakistan har stilt fem personer for retten etter angrepene i nabolandet India i 2008, der 166 personer mistet livet.


Ikke gjort nok

Den Pakistan-baserte gruppa Lashkar-e-Taiba mistenkes for å ha stått bak de koordinerte angrepene som har forverret forholdet mellom India og Pakistan. India mener Pakistan ikke har gjort nok for å straffeforfølge de ansvarlige.

(NTB-Reuters)