PEKEFINGER TIL NABOEN: Pakistan burde gjort mer for å få i gang fredssamtaler med islamistene i Taliban-bevegelsen, mener Hamid Karzai. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIX
PEKEFINGER TIL NABOEN: Pakistan burde gjort mer for å få i gang fredssamtaler med islamistene i Taliban-bevegelsen, mener Hamid Karzai. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIXVis mer

- Pakistan hindrer Taliban-forhandlinger

Afghanistans president Hamid Karzai mener nabolandet nekter å støtte forsøkene på å få i gang fredsforhandlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans president Hamid Karzai mener nabolandet Pakistan undergraver forsøkene på å få i gang fredsforhandlinger med Taliban.

- Til nå har de dessverre nektet å støtte forsøkene på å få i gang forhandlinger, sier Karzai i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel som vil stå på trykk mandag.

Det er samme dag som en internasjonal konferanse om Afghanistan åpner i det tidligere vesttyske hovedstaden Bonn. Målet med møtet er å stake ut en kurs for det krigsherjede landet når NATO etter planen trekker seg ut i 2014.

Pakistan har imidlertid trukket seg fra konferansen etter at 24 pakistanske soldater ble drept i et NATO-angrep på pakistansk jord. USA har beklaget dødsfallene, men ikke formelt bedt om unnskyldning siden hendelsen fortsatt granskes.

NTB