Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistan innfører militær justis

Pakistans statsminister Nawaz Sharif utstedte lørdag et dekret som tillater at det opprettes militærdomstoler over hele landet for å hanskes med voldsbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er suksessen med militære domstoler i det voldsherjede Karachi som gjør at myndighetene nå vil utvide praksisen til hele landet.

Dekretet kommer bare to dager før høyesterett skal holde høringer om lovligheten av den strenge militære justisen i Karachi, Pakistans økonomiske senter og hovedstad i den urolige Sindh-provinsen.

- Vi har bestemt oss for å opprette militærdomstoler over hele landet, sa Sharif til en delegasjon fra Karachi. Sharif suspenderte provinsregjeringen og innførte sentralstyre og militærdomstoler i desember.

Høyesterett har allerede stanset eksekveringen av dødsdommer militærdomstolene har avsagt inntil lovligheten deres er avgjort. Opposisjonen og menneskerettsgrupper er motstandere av domstolene.

Sharif sa han ikke fryktet noen konfrontasjon med høyesterett selv om den militære justisen blir landsomfattende.

- Det er min fremste plikt å beskytte liv og eiendom til den vanlige mann i Pakistan, forsvarte statsministeren seg.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media