Pakistan innleder bakkekrig mot Taliban

Hæren i Pakistan har startet en omfattende bakkeoperasjon mot Taliban. Bruker også kampfly og kamphelikoptre.

HOLDER VAKT: Pakistanske soldater holder vakt etter at Peshawar ble rammet av et selvmordsangrep fredag. Etter to uker med blodige opprørsangrep innledet hæren lørdag en omfattende bakkeoperasjon mot opprørsbaser i Sør-Waziristan. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX
HOLDER VAKT: Pakistanske soldater holder vakt etter at Peshawar ble rammet av et selvmordsangrep fredag. Etter to uker med blodige opprørsangrep innledet hæren lørdag en omfattende bakkeoperasjon mot opprørsbaser i Sør-Waziristan. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Etter en rekke blodige opprørsangrep i Pakistan de siste ukene har hæren innledet en omfattende bakkeoperasjon for å bekjempe opprørerne i Sør-Waziristan.

Militæret har i flere måneder angrepet opprørsstillinger i området fra lufta for å redusere de militante islamistenes kampstyrke.

Bruker kampflyLørdag gikk soldater inn i det opprørskontrollerte området med støtte fra krigsfly og kamphelikoptre. Bakkeoperasjonen blir innledet etter to uker med voldsomme opprørsangrep i Pakistan.

Siden 5. oktober har væpnede grupper angrepet FN-kontorer, markeder fulle av sivile, politistasjoner og hærens hovedkvarter i Rawalpindi — angrep som har krevd minst 175 liv.

60.000 mannMyndighetene innførte portforbud i Sør-Waziristan før bakkeoperasjonen ble innledet. Operasjonen har vært ventet, og flere tusen sivile har prøvd å komme seg bort fra området.

Ifølge en tjenestemann setter myndighetene inn både soldater, halvmilitære og politi i en utvidet aksjon som til slutt vil omfatte 60.000 mann.

Vinteren står for døren, og derfor haster det for militæret å få fullført bakkeoperasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer