Pakistan kastet ut av det gode selskap

Løslatelse av fanger ikke nok for Samveldet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pakistan er blitt suspendert fra Samveldet som følge av at president Pervez Musharraf ikke har opphevet unntakstilstanden i landet.

Samveldelandene hadde gitt Musharraf frist til torsdag med å oppheve unntakstilstanden som ble innført 3. november. Da Musharraf ikke etterkom kravet, ble beslutningen om utestengelse tatt i går kveld.

Samveldet, som består av 53 nasjoner, de fleste tidligere britiske kolonier, ekskluderte Pakistan også i 1999 da Musharraf tok makta i landet gjennom et statskupp, men landet ble tatt inn i varmen igjen fem år senere.- Alvorlig brudd - Samveldelandenes utenriksministre aksepterer at det har vært noe framgang siden det forrige møte 12. november, men situasjonen i Pakistan utgjør fortsatt et alvorlig brudd på Samveldets grunnleggende verdier, sa generalsekretær Don McKinnon i sammenslutningen som tidligere het Det britiske samveldet, og som avholder toppmøte i Uganda denne helgen.

Etter at Musharraf innførte unntakstilstanden, satte han sjefen for høyesterett i husarrest, arresterte advokater, menneskerettighetsaktivister og representanter for opposisjonen og begrenset pressefriheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer