Pakistan krever slutt på amerikanske droneangrep

- Dette har vi sagt til dem gjentatte ganger, men de hører ikke på oss, sier utenriksminister Hina Rabbani Khar.

DRONEANGREP: Pakistan vil ha en slutt på amerikanske droneangrep. USA har utført en rekke angrep mot antatte militante mål i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. På bildet er en Predator B drone, som er et ubemannet fly. Foto: Eric Gay / AP Photo / Ntb Scanpix
DRONEANGREP: Pakistan vil ha en slutt på amerikanske droneangrep. USA har utført en rekke angrep mot antatte militante mål i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. På bildet er en Predator B drone, som er et ubemannet fly. Foto: Eric Gay / AP Photo / Ntb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pakistan krever at USA straks innstiller sine droneangrep mot antatt militante på pakistansk jord.

- Når det gjelder droner, så har vi sagt klart ifra. Vil vil ha slutt på disse droneangrepene, sier Pakistans utenriksminister Hina Rabbani Khar.

- Dette har vi sagt til dem gjentatte ganger, men de hører ikke på oss. Jeg håper hørselen deres bedrer seg, sier hun.

USA har gjennomført en rekke likvidasjoner og angrep mot antatte militante i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan, ved hjelp av små førerløse fly, utstyrt med dødelige raketter.

Amerikanske tjenestemenn hevder at droneangrepene har vært vellykkede, selv om de vekker sterke reaksjoner i form av antiamerikanske holdninger i Pakistan der mange ser dem som en krenkelse av landets suverenitet.

Mange av droneangrepene har også kostet sivile livet, og pakistanske myndigheter har gjentatte ganger protestert mot praksisen.

Denne uka besøker den amerikanske spesialutsendingen Marc Grossman Pakistan, blant annet for å diskutere sikkerhetssituasjonen i regionen. Der vil han bli konfrontert med Pakistans krav om stans i droneangrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer