Pakistan nekter å løslate drapssiktede Raymond (36)

Diplomatisk feide mellom USA og Pakistan trappes opp.

BEGJÆRT LØSLATT: Men Pakistan hører ikke på USAs krav, og drapssaken mot Raymond Davis fortsetter. Foto: AP/Hamza Ahmed/Scanpix
BEGJÆRT LØSLATT: Men Pakistan hører ikke på USAs krav, og drapssaken mot Raymond Davis fortsetter. Foto: AP/Hamza Ahmed/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raymond Davis (36), som er ansatt ved USAs konsulat som teknisk rådgiver, hevder at de to mennene forsøkte å rane ham og at han handlet i selvforsvar.

Men dette fester den pakistanske domstolen ikke lit til, og den vil heller ikke ta hensyn til at han har diplomatisk immunitet, slik amerikanske myndigheter fremholder.

- Skutt i ryggen - Politiets etterforskning og obduksjonsrapporten viser at det ikke var selvforsvar, sa politisjefen i Lahore, Aslam Tareen, på en pressekonferanse fredag.

Han sa også at det ble skutt ti kuler mot de to mennene, som begge kjørte motorsykkel, og at den ene også ble skutt i ryggen idet han forsøkte å flykte.

Samme dag ble Davis varetektsfengslet i ytterligere 14 dager. Han ble arrestert 27. januar, samme dag som de to mennene ble drept, og er nå siktet for drap.

USA-protest USA mener at fengslingen av Davis er et brudd på internasjonale avtaler. Advokaten hans mener at han skal løslates og at rettssaken skal gå for lukkede dører, men han har ikke fått medhold.

Også en tredje mann mistet livet i episoden. Han ble overkjørt av en bil fra det amerikanske konsulatet som tilsynelatende var på vei for å hjelpe Davis.

Drapene har ført til demonstrasjoner, der det blant annet er satt fyr på amerikanske flagg.

Enken etter en av mennene som ble drept, tok søndag livet av seg. Hun sa på forhånd at hun ønsket «blod for blod» og at hun var redd for at Davis kom til å bli løslatt.

(NTB)

HØYT SIKKERHETSNIVÅ: Spesialstyrker fra pakistansk politi følger den pansrede bilen som tar Davis til retten. Foto: AFP/ARIF ALI/SCANPIX
HØYT SIKKERHETSNIVÅ: Spesialstyrker fra pakistansk politi følger den pansrede bilen som tar Davis til retten. Foto: AFP/ARIF ALI/SCANPIX Vis mer