SKAL PRATE:  Talibans forhandlere inkluderer Ibrahim Khan, Maulana Sami-ul-Haq og Maulana Abdul Aziz. Her sitter de og lytter under en pressekonferanse i Islamabad, Pakistan, i går. Foto: Anjum Naveed/Ap/Scanpix
SKAL PRATE: Talibans forhandlere inkluderer Ibrahim Khan, Maulana Sami-ul-Haq og Maulana Abdul Aziz. Her sitter de og lytter under en pressekonferanse i Islamabad, Pakistan, i går. Foto: Anjum Naveed/Ap/ScanpixVis mer

Pakistan og Taliban klare for fredssamtaler

Starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innledende fredssamtaler mellom Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) og den pakistanske regjeringen begynner i dag, ifølge landets statsminister Nawaz Sharif. Målet med samtalene er å enes om et veikart for dialog, melder BBC.

Ingen meningsfulle samtaler har funnet sted på årevis, og likvideringen av Taliban-lederen Hakimullah Mehsud i et amerikansk droneangrep i november i fjor gjorde Taliban enda mer avvisende.

Over 100 personer ble drept i talibanangrep i Pakistan i januar. Men til tross for angrepene uttalte statsminister Sharif forrige uke noe overraskende at samtalene skulle igangsettes.

Pakistansk Taliban har gjort det klart at deres målsetting er å styrte regjeringen i Islamabad og innføre et strengt islamsk sharia-styre i landet. De har godt fotfeste i klanområdene nord i Pakistan, der pakistanske myndigheter har lite kontroll.
(NTB)