OVERVÅKES: Pakistanske myndigheter har beordret overvåking av flere populære nettsteder som Google, Yahoo og YouTube på grunn av angivelig antiislamsk innhold. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Richard Vogel/SCANPIX
OVERVÅKES: Pakistanske myndigheter har beordret overvåking av flere populære nettsteder som Google, Yahoo og YouTube på grunn av angivelig antiislamsk innhold. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Richard Vogel/SCANPIXVis mer

Pakistan overvåker Google og Youtube

Leter etter angivelig antiislamsk innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Pakistanske myndigheter har beordret overvåking av flere populære nettsteder som Google, Yahoo og YouTube på grunn av angivelig antiislamsk innhold.

Det pakistanske telekommunikasjons- direktoratet PTA mottok fredag ordre fra informasjonsdepartementet om å overvåke flere nettsteder, og PTA har utført ordren, opplyser en talsperson.

- De store sidene som vil bli overvåket for antiislamsk innhold, inkluderer Google, Yahoo, Hotmail, MSN, Bing, Amazon og YouTube, sier Khurram Mehran i PTA

Kilde til utdannelse Myndighetene har også beordret blokkering av 17 nettsteder, men en av statsministerens rådgivere sier myndighetene ikke kommer til å blokkere de store nettstedene ettersom myndighetene anser dem for å være viktige kilder i undervisning.

- Pakistans grunnlov sørger for tilgang til kunnskap, informasjon og undervisning for alle innbygger i Pakistan. Dette er grunnleggende rettigheter det pakistanske folk har, og internett er en viktig kilde til dette, sier rådgiveren Latif Khosa.

Fredagens tiltak blir innført etter at en domstol i Punjab torsdag beordret at nettsider med såkalt blasfemisk innhold skal forbys.

Blokkerte I mai skapte pakistanske myndigheter bølger ved å blokkere Facebook i nesten to uker ettersom innholdet på nettstedet ble ansett for å være blasfemisk.

Også denne blokkeringen skjedde som følge av en domstolsavgjørelse, skriver Reuters.

Årsaken var at en Facebook-gruppe hadde utlyst en konkurranse om å lage karikaturer av profeten Muhammed.

Blasfemi og det som blir oppfattet som krenkelse av profeten, vekker sterke følelser i Pakistan. I 2006 ble fem personer drept i demonstrasjoner mot karikaturene av Muhammed som ble publisert i Danmark året før.

Latif Khosa sa imidlertid fredag at myndighetene allerede overvåker nettsteder på jakt etter materiale som kan være skadelig for «Pakistans sikkerhet og islamske påbud». (©NTB)