Pakistan pågrep ledende Al-Quaidamedlem

I alt 25 islamske militante anholdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske myndigheter har pågrepet tjuefem islamske militante som mistenkes for å ha tilknytning til angrepet på London 7.juli. En av disse skal være en ledende Al-Quaidamedlem, skriver Times online.

- Vi mistenker to eller tre av de anholdte for å ha forbindelse selvmordsbomberne, og da særlig den ene som er en «toppfigur» i Al-Quaida. Vi forhører dem «intensivt» nå. Vi håper på positive resultater snart, opplyser en høytstående funksjonær.

Tre av de antatte selvmordsbomberne, Hasib Hussain (18), Mohammed Sidique Khan (30) og Shahzad Tanweer (22) var briter med pakistansk avstamning. I fjor reiste de til Karachi i det sydlige Pakistan, skrev AP mandag.


Det pakistanske sikkerhetstjenesten antar at minst en av disse skal ha besøkt en religiøs skole i Lahore. De mistenker at bomberne fikk trening eller annen assistanse fra pakistanske ekstremister, og undersøker også om plottet ble unnfanget der. Dette har gitt nytt liv til debatten om hvorvidt enkelte av disse skolene, eller madrasene, oppfordrer til religiøs fundamentalisme, melder Reuters.

Tilknyttet militant islamsk gruppe? I går raidet pakistansk politi landet på jakt etter militante fundamentalister.