- HANDLER IKKE OM BIN LADEN:  Pakistanske myndigheter vil bygge fornøyelsespark i den lille byen Abbottabad, der Osama bin Laden lå i skjul for en rekke etterretningstjenester inntil han ble tatt i mai 2011. Foto: AP
- HANDLER IKKE OM BIN LADEN: Pakistanske myndigheter vil bygge fornøyelsespark i den lille byen Abbottabad, der Osama bin Laden lå i skjul for en rekke etterretningstjenester inntil han ble tatt i mai 2011. Foto: APVis mer

Pakistan planlegger fornøyelsespark i bin Ladens dødsby

Skal stå klar om åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pakistanske myndigheter planlegger en fornøyelsespark i Abbottabad, den pakistanske byen der Osama Bin Laden ble skutt og drept av amerikanske elitestyrker 2. mai 2011, melder nyhetsbyrået AFP.

Fornøyelsesparken forventes å koste cirka 160 millioner norske kroner og skal blant annet romme en dyrepark, joggeløyper og paraglider-muligheter.

På området der Osama bin Laden gjemte seg inntil han ble skutt i 2011, vil det bli restauranter, et museum om arv og kunstige fosser, skriver nyhetsbyået videre.

Klart om åtte år Den aktuelle bygningen har i etterkant blitt revet av myndighetene, som fryktet at den ville bli et slags samlingssted for for al-Qaida-tilhengere.

Det første spadetaket er planlagt i slutten av februar eller begynnelsen av mai, og arbeidet er forventet å var i nærmere åtte år.

Abbottabad er en liten og rolig by, skriver nyhetsbyrået, som er et populært weekend-mål for familier fra hovedstaden Islamabad, som ligger 50 kilometer nord.

- Handler ikke om Bin Laden Likevel byen er nok byen mest kjent for å ha huset en av de mest beryktede terroristene i vår tid, men prosjektet har ingenting med Bin Laden å gjøre, forsikrer provins-ministeren for idrett og turisme.

- Dette har ingenting med Bin Laden å gjøre. Vi arbeider for å promotere turisme og fornøyelsesfasiliteter i hele provinsen og dette prosjektet er ett av dem, sier Syed Aqil Shah til AFP.

Byen er også tilholdssted for Pakistans akademi for elitesoldater, noe som i sin tid vakte sterke reaksjoner da det ble kjent at mannen bak New York-terroren holdt til «vegg i vegg».

 HER BLE HAN TATT:  I denne bygningen gjemte Osama bin Laden seg inntil han ble skutt og drept i mai 2011. Bygningen er nå revet, og området vil bli en del av en ny fornøyelsespark. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood
HER BLE HAN TATT: I denne bygningen gjemte Osama bin Laden seg inntil han ble skutt og drept i mai 2011. Bygningen er nå revet, og området vil bli en del av en ny fornøyelsespark. Foto: REUTERS/Faisal Mahmood Vis mer