Pakistan sender flere soldater til Swat-dalen

Ber befolkningen stå samlet i kampen for å utrydde «ekstremistene».

RØMMER: Folk samler seg på en busstasjon i Mingora, Swat-dalens største by. Titusener av mennesker har de siste dagene forlatt byen i frykt for å bli rammet av kampene mellom Taliban og regjeringen. Foto: REUTERS/ SCANPIX
RØMMER: Folk samler seg på en busstasjon i Mingora, Swat-dalens største by. Titusener av mennesker har de siste dagene forlatt byen i frykt for å bli rammet av kampene mellom Taliban og regjeringen. Foto: REUTERS/ SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pakistan trapper opp kampen mot Taliban ved å sende enda flere soldater til Swat-dalen. Landets statsminister ber befolkningen stå samlet i kampen for å utrydde «ekstremistene».

- Dette er et regionalt problem, og det er et verdensomspennende problem. Jeg tror verden er i ferd med å innse det, sa statsminister Yousuf Raza Gilani i en direktesendt fjernsynstale fredag.

Myndighetene innførte samme dag portforbud på ubestemt tid i deler av Malakand-regionen for å lette utplasseringen av nye styrker. Dagen før ble det meldt om tunge angrep mot Talibans angivelige skjulesteder i Swat-dalen. Det ble brukt både helikoptre, jagerfly og tungt artilleri, ifølge øyenvitner.

Malakand-regionen består av en rekke distrikter nordvest i Pakistan, deriblant Swat-dalen og Buner, der Taliban-styrker rykket inn og forsøkte å ta kontroll for et par uker siden.

I april undertegnet president Asif Ali Zardari et dekret som åpnet for sharia-lover i Malakand i bytte mot våpenhvile med Taliban.

Men i stedet for å gi opp den væpnede kampen, har Taliban benyttet anledningen til å bygge seg opp i Swat-dalens nabodistrikter.

I Swat-dalen har Taliban til nå stått svært sterkt, og den ytterliggående islamistiske bevegelsen hevder selv at den har kontroll over 90 prosent av dalens territorium.

(NTB)