Pakistan sender flere soldater til Swat-dalen

Ber befolkningen stå samlet i kampen for å utrydde «ekstremistene».

RØMMER: Folk samler seg på en busstasjon i Mingora, Swat-dalens største by. Titusener av mennesker har de siste dagene forlatt byen i frykt for å bli rammet av kampene mellom Taliban og regjeringen. Foto: REUTERS/ SCANPIX
RØMMER: Folk samler seg på en busstasjon i Mingora, Swat-dalens største by. Titusener av mennesker har de siste dagene forlatt byen i frykt for å bli rammet av kampene mellom Taliban og regjeringen. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Pakistan trapper opp kampen mot Taliban ved å sende enda flere soldater til Swat-dalen. Landets statsminister ber befolkningen stå samlet i kampen for å utrydde «ekstremistene».

- Dette er et regionalt problem, og det er et verdensomspennende problem. Jeg tror verden er i ferd med å innse det, sa statsminister Yousuf Raza Gilani i en direktesendt fjernsynstale fredag.

Myndighetene innførte samme dag portforbud på ubestemt tid i deler av Malakand-regionen for å lette utplasseringen av nye styrker. Dagen før ble det meldt om tunge angrep mot Talibans angivelige skjulesteder i Swat-dalen. Det ble brukt både helikoptre, jagerfly og tungt artilleri, ifølge øyenvitner.

Malakand-regionen består av en rekke distrikter nordvest i Pakistan, deriblant Swat-dalen og Buner, der Taliban-styrker rykket inn og forsøkte å ta kontroll for et par uker siden.

I april undertegnet president Asif Ali Zardari et dekret som åpnet for sharia-lover i Malakand i bytte mot våpenhvile med Taliban.

Men i stedet for å gi opp den væpnede kampen, har Taliban benyttet anledningen til å bygge seg opp i Swat-dalens nabodistrikter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer