-  Pakistan trenger massiv hjelp fra FN

Sjefen for FNs humanitære arbeid, Jan Egeland, sier verden står overfor en svært stor katastrofe i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg frykter dette kan bli en meget omfattende katastrofe med svært høye dødstall, sier leder for FNs kontor for humanitær hjelp, Jan Egeland til Dagbladet. Han var i går kveld i full gang med å koordinere hjelpeinnsatsen for de jordskjelvrammede i Pakistan.

Letter i natt

Det første flyet med FN-personell som skal lede operasjonen lettet fra Genève i natt.

-  Når det antydes over 3000 døde første dagen og vi vet at jordskjelvet har rammet et stort og uveisomt område, er jeg redd omfanget av katastrofen bare vil vokse i dagene som kommer, sier Egeland.

Stort hjelpebehov

Egeland opplyser at Pakistan ba FN formelt om hjelp i går og står klare i dag til å koordinere den massive innsatsen som er ventet fra internasjonale organisasjoner og stater.

-  I første rekke må vi få på plass søke- og redningslag som kan gå inn i områdene for å redde liv. Samtidig står vi overfor en stor oppgave med å hjelpe de som er skadde og er avhengig av husly, mat og vann, sier EgelandHan opplyser at Pakistan selv vil gjøre hovedjobben gjennom sine militære styrker og sitt sivilforsvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer