Pakistan truer og trekker trusler

Selvmordsbomber mot forfatter? Helge Øgrim kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Religionsministeren i Pakistans regjering truet tilsynelatende Salman Rushdie med selvmordsbombere etter at den anerkjente forfatteren ble adlet i helgen.

- Hvis noen angriper ved å feste bomber til kroppen for å beskytte

Profetens ære, vil det være berettiget, uttalte religionsminister Mohammed Ijaz ul-Haq, ifølge The Times.

Uttalelsen i den pakistanske nasjonalforsamlingen ble straks tolket som oppfordring til drap på Rushdie. Det forekom fra første øyeblikk to motstridende oversettelser av ul-Haqs trusler. De ble både oversatt som å "sprenge en bombe på hans kropp", altså Rushdies, og "på sin kropp", altså selvmordsbomberens.

Dukker som forestilte Rushdie og dronning Elizabeth ble brent i Pakistan, der adelstittelen raskt fikk en plass i valgkampen om presidentvervet.

Religionsministeren må likevel ha innsett at han gikk for langt. I løpet av gårsdagen presiserte han trusselen sin slik: - Hvis noen sprenger seg selv i lufta, vil han selv anse det som berettiget. Hvordan kan vi bekjempe terrorisme når de som begår blasfemi belønnes av Vesten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer