Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistan varsler massehenrettelser

Kritiseres av FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan planlegger massehenrettelser av rundt 500 terrordømte fanger, opplyser innenriksminister Chaudhry Nisar Ali Khan.

Statsminister statsminister Nawaz Sharif gjeninnførte i forrige uke dødsstraff i landet, som svar på terrorangrepet mot en skole i Peshawar.

149 mennesker ble drept i angrepet, blant dem 132 skolebarn. Islamistgruppen Tehreek-e-Taliban sto bak, og pakistanske myndigheter har lovet et kraftfullt svar.

Et stort antall opprørere skal være drept i angrep fra regjeringsstyrker de siste dagene, og seks terrordømte er henrettet ved henging siden fredag. Nå står flere for tur.

De kommende ukene skal rundt 500 terrordømte henrettes, opplyser innenriksminister Chaudhry Nisar Ali Khan.

- Innenriksdepartementet har klargjort disse fangene for henrettelse og benådningssøknadene deres er alt avslått av presidenten, sier Nisar.

FN har bedt Pakistan revurdere beslutningen om å gjeninnføre dødsstraff og advarer om at det kan virke mot sin hensikt.

- Vi oppfordrer Pakistans regjering til ikke å gi etter for kravet om hevn. Dødsstraff har ingen påviselig effekt for å begrense voldshandlinger fra opprørere og terrorister, sier en talsmann for FNs menneskerettighetskontor, Rupert Colville.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook