Pakistan vedtar islamsk lov

Pakistans statsminister Nawaz Sharif er i ferd med å få det som han vil: I dag vedtok nasjonalforsamlingen i landet å innføre den islamske sharia-loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget ble vedtatt med 151 mot 16 stemmer. Det er statsminister Nawaz Sharif og hans parti, Pakistans muslimske liga, som ønsker å innføre Sharia. Partiet dominerer annetkammeret i nasjonalforsamlingen. Sharia, muslimenes religiøse straffelov, er en samling overleveringer fra profeten Muhammed.

Sharifs motstandere beskylder ham for å innføre den islamske lovgivningen for å få fullmakter som går ut over det grunnloven og pakistansk statsskikk gir adgang til. Han har allerede måttet oppgitt et omstridt forsøk på å skaffe seg selv lettvint adgang til å endre grunnloven.

Forslaget har splittet Pakistans mer enn 130 millioner innbyggere, de fleste muslimer.

Den styrtrike industrimagnaten Sharif (48) ble statsminister i Pakistan for andre gang i februar i år. I 1993 måtte han gå som statsminister etter anklager om korrupsjon. Allerede i 1991 gikk han inn for å innføre sharia og annen muslimsk troslære i landet.

Den nye lovgivningen trer imidlertid ikke i kraft før den bekreftes av nasjonalforsamlingens førstekammer, Senatet. Der dominerer ikke Sharifs parti.

(Dagbladet :på nettet)