Pakistan vedtok resolusjon mot Koran-brenning i Norge

Krever gjerningspersonene straffet.

SLOKKET FLAMMENE: Under den svært ampre demonstrasjonen i Kristiansand var politiet raske med å slokke den brennende koranen. Video: Snapchat. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Senatet i Pakistans lovgivende forsamling vedtok mandag en resolusjon som fordømmer Stopp islamiseringen av Norges (SIANs) brenning av Koranen i Kristiansand 16. november. Det melder senatet selv på Twitter.

Ifølge nettavisa UrduPoint ga samtlige av det pakistanske overhusets representanter sin støtte til resolusjonen.

I tillegg til fordømmelsen av Koran-brenningen innebærer resolusjonen å kalle inn Norges ambassadør i Islamabad på teppet, samt å legge press på norske myndigheter for at de ansvarlige blir straffeforfulgt.

«Pakistans senat uttrykker sin dypeste uro og forskrekkelse over den ondsinnede og avskyelige handling å brenne og vanære Den hellige koran i Norge, begått av et medlem av SIAN, en høyreekstrem islamofobisk norsk gruppe, som har sjokkert muslimer verden over», lyder det i resolusjonen.

Senatet anser Koran-brenningen som et brudd på grunnprinsippene i internasjonal lovgivgning som FNs resolusjoner om sivile og politiske rettigheter samt menneskerettigheter.

- Godt forhold

Pakistans utenriksdepartement innkalte 23. november Norges ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen og framførte et liknende budskap som i den nylig vedtatte resolusjonen om fordømmelse og straffeforfølgelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer