Pakistanerne ser Taliban som trussel

Folket har skiftet syn på Taliban og al-Qaida, ifølge undersøkelse.

 EN TRUSSEL: To paksistanske politimenn står vakt i byen Bannu nær grensen til Afghanistan under en offensiv mot Taliban 11 juni. En meningsmåling viser nå at 80 prosent av pakistanerne oppfatter Taliban som en alvorlig trussel mot landet. Foto: REUTERS/ Scanpix
EN TRUSSEL: To paksistanske politimenn står vakt i byen Bannu nær grensen til Afghanistan under en offensiv mot Taliban 11 juni. En meningsmåling viser nå at 80 prosent av pakistanerne oppfatter Taliban som en alvorlig trussel mot landet. Foto: REUTERS/ ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Over 80 prosent av pakistanerne oppfatter Taliban og al-Qaida som en alvorlig trussel mot landet, viser en meningsmåling.


Det klare resultatet av målingen innebærer et markert skifte i folkeopinionen og vil oppfattes som en støtte til hærens offensiv mot de islamistiske opprørerne.


Ifølge målingen som er gjort av Socio-Economic Development Consultants i Islamabad, mener 81 prosent av de spurte at Taliban og andre muslimske ekstremister er en kritisk trussel mot Pakistan.


I september 2007 var det 34 prosent som svarte ja på det samme spørsmålet.


82 prosent mener også at al-Qaida er en kritisk trussel, akkurat dobbelt så mange som for to år siden.


Resultatene bekrefter den generelle oppfatningen at det har vært et klart skifte i opinionen og blant politikere og de militære, spesielt etter at Taliban brøt avtalen i Swat-dalen og fortsatte sin offensiv i retning av Islamabad.


En video som viser en opprører som banker opp en kvinne i full offentlighet og en økning i selvmordsattentater i landet har også bidratt til endringen i folks oppfatning av de militante gruppene.


Andre tall viser at 68 prosent har tillit til regjeringens Swat-offensiv, mens 70 prosent sier de sympatiserer med regjeringen, mot 5 prosent for Taliban.


Det har alltid vært et flertall av pakistanerne som er imot Taliban, selv om de ikke nødvendigvis så på opprørerne som en trussel.


(NTB)