NEKTER Å BETALE: Her holder den pakistanske ambassaden til. Helt gratis. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
NEKTER Å BETALE: Her holder den pakistanske ambassaden til. Helt gratis. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .Vis mer

Pakistans ambassade nekter å betale husleien

Påberoper seg immunitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans ambassade i Oslo påberoper seg immunitet og vil ikke betale den husleien eieren av Frogner-villaen krever. Eieren har derfor trukket ambassaden for retten.

I tolv år skal den pakistanske ambassaden på Frogner i Oslo ha betalt for lite i leie, skriver Aftenposten.

Ambassaden påberoper seg imidlertid diplomatisk immunitet og vil ikke betale det eieren av Frogner-villaen, den indiske forretningsmannen Mukkaram Sattar, mener den skal. Det totale kravet er oppe i 2,3 millioner kroner.

Sattar og ambassaden har ifølge avisa røket uklar om hvor mye husleien skulle oppjusteres og hvorvidt det finnes en leiekontrakt som justerer dette.

- Min klient føler seg helt maktesløs og taper masse penger på dette, sier Suttars advokat, Jostein Grosås i advokatfirmaet Hartsang.

Pakistans ambassadør til Norge, Ishtiaq H. Andrabi, er ikke enig i at ambassaden skylder penger.

Den diplomatiske immuniteten gjør at ambassaden hevder den ikke kan tvangsutkastes av ambassadelokalene. Mens Grosås mener ambassaden misbruker den diplomatiske immuniteten ved ikke å betale leien, støtter Utenriksdepartementet ambassaden i saken.

Diplomater er vernet fra å bli stilt overfor en nasjonal domstol.

- Det er en risiko å inngå avtale med ambassader, sier professor Geir Ulfstein ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

(NTB)