Pakistans forsvarsminister lurt trill rundt av falsk nyhet. Sendte atomadvarsel til Israel

«Israel glemmer at Pakistan også er en atomstat».

FORSVARSMINISTER: Pakistans forsvarsminister Khawaja Asif gikk fem på og henviste til en falsk nyhetsartikkel da han «minnet» Israel på at Pakistan er en atommakt. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
FORSVARSMINISTER: Pakistans forsvarsminister Khawaja Asif gikk fem på og henviste til en falsk nyhetsartikkel da han «minnet» Israel på at Pakistan er en atommakt. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Israels forsvarsminister: Bruker Pakistan hvilket som helst påskudd til å sende bakkestyrker til Syria, kommer vi til å ødelegge landet med et atomangrep».

Overskriften må trolig ha lyst mot Khawaja M. Asif, Pakistans vann-, strøm- og forsvarsminister da han så den lille julaften.

Den har også provosert, for samme dag rykket Asif ut på Twitter og kom med et svar til Israels forsvarsminister som kan tolkes som en atomtrussel.

Falsk nyhet

«Israels forsvarsminister truer med atomhevn forutsatt pakistansk rolle i Syria mot Daesh (arabisk forkortelse for IS, journ. anm.). Israel glemmer at Pakistan også er en atomstat».

Det var bare et problem: overskriften og saken Asif leste, er falsk. Det skriver The Guardian.

Den falske nyhetsartikkelen stammer fra nettstedet AWD News. Nettstedet publiserer nærmest kun falske nyhetsartikler, eller artikler med sterke konspiratoriske tendenser, ifølge The Guardian.

Artikkelen forsvarsministeren Asif ble lurt av, ble publisert 20. desember.

Skrev ny atom-melding

Forsvarsministeren har ikke fjernet Twitter-meldingen, ei heller innrømmet at han ble lurt, men i stedet kommet med en ny melding om samme tema, tilsynelatende et svar til The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer