Pakistans høyesterett sier statsministeren må gå

Høyesterett i Pakistan har kommet fram til at Yusuf Raza Gilani ikke kan fortsette som statsminister.

DØMT TIL Å GÅ: Pakistans statsminister, Yusuf Raza Gilani, er fradømt embetet av Høyesterett. Bakgrunnen er at han ikke ville be Sveits om å gjenoppta etterforskning av tidligere anklager om korrupsjon mot president Asif Ali Zardari.  Foto: EPA / T. MUGHAL
DØMT TIL Å GÅ: Pakistans statsminister, Yusuf Raza Gilani, er fradømt embetet av Høyesterett. Bakgrunnen er at han ikke ville be Sveits om å gjenoppta etterforskning av tidligere anklager om korrupsjon mot president Asif Ali Zardari. Foto: EPA / T. MUGHALVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Yusuf Raza Gilani er diskvalifisert fra sitt medlemskap i nasjonalforsamlinga fra 26. april, datoen da han ble dømt. Han er heller ikke lenger statsminister i Pakistan, sier høyesterettsjustitiarius Iftikhar Muhammad Chaudhry. Dette melder BBC.

- Valgkommisjonen skal utstede en meddelelse om diskvalifisering, og presidenten er pålagt å ta de nødvendige skritt for å sikre videreføring av en demokratisk prosess, sier han videre.

I april fant høyesterett Gilani skyldig i forakt for retten etter å ha nektet å gjenåpne flere gamle korrupsjonssaker mot president Asif Ali Zardari.

Gilanis advokat, Fawad Chaudhry, sier bare det bare er den pakistanske nasjonalforsamlingen som kan avsette statsministeren.

(NTB-Reuters-AFP)