Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistans president fordømmer valentinsdagen

- Slike høytider som dette kan føre til obskøn oppførsel.

 SIER NEI:  Pakistans president Mamnoon Hussain offentlig har gått ut og fordømt dagen. Her under et møte med sin kinesiske motpart i 2015. REUTERS/Lintao Zhang/Pool
SIER NEI: Pakistans president Mamnoon Hussain offentlig har gått ut og fordømt dagen. Her under et møte med sin kinesiske motpart i 2015. REUTERS/Lintao Zhang/Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden valentinsdagens spede begynnelse på slutten av 1500-tallet, har tradisjonen om å feire Sankt Valentins dag den 14. februar, som her i Norge sammenfaller med morsdagen i år, med kjærlighetsbrev og gaver spredd seg jorda rundt.

Pakistan er intet unntak, og der har tradisjonen blitt så utbredt at landets president Mamnoon Hussain nå går ut offentlig og fordømmer dagen. 

Ulovlig i Kohat Det skriver BBC som refererer til et møte presidenten hadde med studenter ved et utdanningsfakultet. Uttalelsene til Hussain kommer kort tid etter at Kohat-distriktet ulovliggjorde feiringen av dagen.

De lokale myndighetene skal, ifølge den britiske kanalen, også ha gitt butikker beskjed om å slutte å selge produkter.

- Valentinsdagen har ingen røtter i våre lover, og strider mot vår religion. Derfor har vi forbudt dagen, sier Maulana Niaz Muhammad, en representant for Kohat-distriktet, til BBC.

- Kan lede til obskøn oppførsel Selv om Muhammad uttalte at det å gi bort gaver ikke var noen «farlig» praksis i seg selv, mener han at det ikke passer seg å knytte dette til en spesifikk dag.

- Slike høytider som dette kan føre til obskøn oppførsel, uttalte Muhammad ifølge BBC.

Nyheten fra den britiske kanalen kommer etter at ubekreftede rykter spredde seg om at valentinsdagen kom til å forbys i landets hovedstad Islamabad - et vedtak som tidligere har falt i den nordvestlige byen Peshawar.

Dette har siden den gang blitt benektet av pakistanske myndigheter.

Ikke alene Om Pakistan skulle forby dagen på nasjonal basis, så kommer de ikke til å være alene.

 ULOVLIG:  I Peshawar har myndighetene sagt nei til feiring av Valentinsdagen. Foto: AFP PHOTO / A MAJEED
ULOVLIG: I Peshawar har myndighetene sagt nei til feiring av Valentinsdagen. Foto: AFP PHOTO / A MAJEED Vis mer

En rekke land ser på feiringen av den 14. februar som et symbol på vestlige og kapitalistiske verdier, heller enn en reell feiring av kjærligheten, ifølge Mic.com.

Muslimske land som Iran, Indonesia og Saudi-Arabia har alle innført lover eller sanksjoner mot helligdagen tidligere.

Det gjelder også til en viss grad Russland som i distriktet Belgorod sa nei til feiringen i 2011.