Pakistans president går av

ISLAMABAD (NTB-AP): Pakistans president Farooq Ahmed Leghari gikk av i dag, og dermed gjorde han slutt på en to uker lang politisk krise som til slutt skapte frykt for en militær maktovertakelse i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krisen har delt Pakistans høyesterett, den har satt statsministeren opp mot høyesteretts leder og gitt den mektige forsvarssjefen rollen som mekler i konflikten.

Forsvarssjef Jenhangir Karamat reiste i dag i skytteltrafikk mellom presidentens og statsministerens kontor før presidenten til slutt bestemte seg for å gå av.

Krisen startet med en krangel mellom statsminister Nawaz Sharif og høyesterettsjustitiarius Sajjad Alio Shah og førte snart til at presidenten også ble innblandet, på samme siden som lederen av høyesterett.

Rivalisering

Den politiske turbulensen skapte en alvorlig intern rivalisering i høyesterett og nådde et høydepunkt i dag, da Shah tok en avgjørelse som ville ha overført makt fra nasjonalforsamlingen til presidenten.

Høyesterettsjustitiarius mente at presidenten skal ha konstitusjonell rett til å oppløse forsamlingen.

Ti andre høyersterettsdommere, som satt i et annet rom, avviste avgjørelsen. Forholdet mellom lederen av høyesterett og de ti dommerne var belastet på forhånd, fordi dommerne mente at Shah aldri burde ha fått jobben som høyesterettjustitiarius.

Pakistans president Farooq Ahmed Leghari gikk av i dag.