15-ÅRING DØDE:  Sikkerhetspersonell undersøker stedet der en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta etter å ha blitt konfrontert av 15 år gamle Aitza Hasan. Tenåringsgutetten døde. Foto: AFP PHOTO/ BASIT SHAH /NTB Scanpix
15-ÅRING DØDE: Sikkerhetspersonell undersøker stedet der en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta etter å ha blitt konfrontert av 15 år gamle Aitza Hasan. Tenåringsgutetten døde. Foto: AFP PHOTO/ BASIT SHAH /NTB ScanpixVis mer

Pakistansk 15-åring stoppet selvmordsbomber

Hylles etter at han ofret livet for å redde skolekameratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 15 år gamle Aitzaz Hasan mistet livet da han mandag taklet en selvmordsbomber som angrep skolen hans i Hangu-provinsen i Pakistan, melder BBC.

Hasan var sammen med noen venner utenfor skolen da de så en mann med en selvmordsvest. Til tross for at vennene hans ba ham stoppe, bestemte han seg for å konfrontere og fange selvmordsbomber. Selvmordsbomberen svarte med å detonere vesten, forteller fetteren hans Mudassar Hassan Bangish.

Både 15-åringen og selvmordsbomberen døde, men ingen andre kom til skade.

Hylles 15-årignen hylles nå for motet sitt i sosiale medier.

Flere mener han fortjener hærens høyeste æresmedalje som gis til de som ofrer livet for landet sitt, selv om det er uklart om han som sivil kan motta denne, skriver BBC.

Pakistans tidligere ambassadør Sherry Rehman er en av dem som hyller tenåringsgutten.

Aitzaz Hasan fra Hangu er #Pakistans stolthet. Gi ham i det minste en medalje. Nok en ungdom med hjertestoppende mot, skriver hun på Twitter.

Stolt familie Episoden skjedde i den Shia-dominerte regionen Hangu, nordvest i Pakistan, på et tidspunkt da det var nesten 2000 studenter  tilstede.

- Fetteren min ofret livet sitt for å redde skolen og hundrevis av skolekameater, sier fetteren. Han beskriver Hasan som modig og som en flink student, og forteller at familien vil fokusere på hvor stolte de er av ham, i stedet for sorgen.

- Min sønn har fått moren sin til å gråte, men han har reddet hundrevis av mødre for å gråte over sine barn, skal Mujahid Ali, Aizaz far, ha sagt til Pakistan's Express Tribune newspaper.

Hangu ligger i nærheten av Pakistans semi-autonome stammeområder hvor  både Taliban og al-Qaida står sterkt, men det er terrororganisasjonen Lashkar-e-Jhangvi som har tatt på seg angrepet.