- Pakistansk etterretning hjalp terrorister

Deltok aktivt i forberedelsene av terrorangrepene i Mumbai i 2008, ifølge avhør.

TERROR:  Taj Mahal hotellet i  Mumbai sto i full brann under terrorangrepet i India i 2008. Foto: AP Photo/David Guttenfelder
TERROR: Taj Mahal hotellet i Mumbai sto i full brann under terrorangrepet i India i 2008. Foto: AP Photo/David GuttenfelderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den pakistanske etterretningstjenesten deltok aktivt i forberedelsene av terrorangrepene i Mumbai i 2008, ifølge opplysninger som er kommet fram i avhør av en av de mistenkte i saken.

Den britiske avisa The Guardian har fått tilgang til indiske dokumenter med opplysninger fra avhørene av David Headley, en amerikansk-pakistansk ekstremist som sitter fengslet i USA.

Han skal ha forklart at den mektige pakistanske overvåkingstjenesten ISI var tungt involvert i planleggingen av angrepene som kostet over 160 mennesker livet.

Representanter for ISI traff angivelig medlemmer av den ytterliggående gruppa Lashkar-e-Taiba (LeT) flere titalls ganger. Minst to av Headleys egne oppdrag i forbindelse med angrepene skal ha blitt betalt av ISI.

Pakistansk-amerikaneren, som drev rekognosering i Mumbai i forkant av den væpnede aksjonen, tror imidlertid ikke at etterretningstjenesten nødvendigvis hadde fattet omfanget av terrorangrepene.

 (NTB)