FRA PAKISTAN: Terroristen Ajmal Qasab sprer død på togstasjonen Chatrapathi Sivaji Terminal i Mumbai. Nå anklager India åpent den pakistanske etterretningstjenesten ISI for å stå bak angrepet. AP Photo/Mumbai Mirror, Sebastian D'souza/SCANPIX
FRA PAKISTAN: Terroristen Ajmal Qasab sprer død på togstasjonen Chatrapathi Sivaji Terminal i Mumbai. Nå anklager India åpent den pakistanske etterretningstjenesten ISI for å stå bak angrepet. AP Photo/Mumbai Mirror, Sebastian D'souza/SCANPIXVis mer

- Pakistansk etterretning sto bak Mumbai-angrepet

India anklager åpent ISI for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

India har for første gang direkte anklaget Pakistans mektige etterretningstjeneste ISI for medvirkning til terrorangrepet i Mumbai.

- Gjerningsmennene planla, trente og iverksatte angrepet fra Pakistan, og organisatorene var og forblir ISIs klienter og konstruksjoner, sa den indiske utenriksministeren Shivshankar Menon i en tale han holdt i Paris torsdag.

I forrige uke ga indiske myndigheter Pakistan det de mener er beviser for at pakistanske «elementer» var knyttet til terroraksjonen i Mumbai i november, hvor 165 mennesker ble drept over en periode på 60 timer.

Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani har forsikret India om at hans regjering snart vil presentere resultatet av sin egen etterforskning av angrepet.

Myndighetene i Islamabad har erkjent at den eneste overlevende av de ti Mumbai-terroristene er pakistansk, men insisterer på at gjerningsmennene ikke har forbindelser til noen stat.

(NTB)