Pakistansk gerilja-angrep i Afghanistan

Talibanlederen mulla Omar truer med flere blodige aksjoner i 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geriljakrigere i Pakistan har angrepet en terminal for biler som frakter forsyninger til vestlige styrker i Afghanistan.

Et øyenvitne fortalte om en kraftig eksplosjon, før geriljafolk i morges stormet terminalen i Peshawar nordvest i Pakistan i det andre angrepet i sitt slag på to dager. En journalist på stedet meldte at flere titalls biler ble satt i brann i aksjonen.

Mulla Omar varslet i helgen nye voldsaksjoner det kommende året. I en kunngjøring på internett avviste den ettersøkte talibanlederen president Hamid Karzais oppfordring til fredssamtaler mellom geriljaen og regjeringen i Afghanistan.

Taliban kontrollerer nå ifølge vestlige eksperter om lag 72 prosent av landområdene i Afghanistan, hevder tankesmia ICOS. Men NATO avviser disse tallene og sier det er umulig for geriljaen å utøve effektiv makt i så store områder.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vurderer regjeringen i USA å legge om strategien i Afghanistan. Målet er å finne mer effektive metoder for kampen mot Taliban, som det siste året har utvidet sin offensiv både i omfang og intensitet.

(NTB)