Pakistansk kvinne voldtatt og hengt i et tre

Nektet å ha sex med to av kjærestens venner.

HENGT: En politimann står og ser på liket av den 21 år gamle kvinnen etter at hun ble tatt ned fra treet. Kvinnen ble hengt opp der etter å ha blitt voldtatt og kvalt, og politiet mener gjerningsmennene prøvde å kamuflere drapet. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
HENGT: En politimann står og ser på liket av den 21 år gamle kvinnen etter at hun ble tatt ned fra treet. Kvinnen ble hengt opp der etter å ha blitt voldtatt og kvalt, og politiet mener gjerningsmennene prøvde å kamuflere drapet. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En pakistansk kvinne er funnet voldtatt og kvalt, i en sak som bærer mange likhetstrekk med overgrepene som har rystet og opprørt nabolandet India.

Tilstått voldtekt og drap 21-åringen ble funnet hengt i et tre Layyah-distriktet i Punjab. En mann som skal ha vært hennes kjæreste i et halvt år har tilstått voldtekt og drap og er varetektsfengslet, sier politiet.

Han skal ha innrømmet å ha forsøkt å tvinge kvinnen til å ha sex med to av sine venner. Hun nektet, og det ble en krangel. Neste morgen ble 21-åringen funnet hengt i et tre, ifølge etterforskerne.

Politiet leter etter de to andre som var innblandet i saken. Politiets talsmann Ghazi Salahudin sier til AFP at kvinnen var blitt voldtatt og kvalt, og at hun siden var blitt hengt fra treet for å få det til å ligne et selvmord.

Gruppevoldtekt Drapet har mange likhetstrekk med en hendelse i India i forrige måned, der to tenåringsjenter ble utsatt for en gruppevoldtekt og hengt fra et mangotre i delstaten Uttar Pradesh.

Drapene og overgrepene førte til sterke protester mot politiets manglende innsats mot slik vold og satte søkelyset på det omfattende problemet med seksualisert vold mot kvinner i India.

27. mai ble Farzana Parveen (25) angrepet og drept av familiemedlemmer fordi hun hadde giftet seg med mannen hun elsket. I dag kom nyheten om Saba Maqsood som ble forsøkt drept av sin egen familie fordi hun ville giftet seg av kjærlighet.

NTB

PROTESTER: Pakistanere uttrykker sine protester mot drapet på Farzana Parveen tidligere i år. Foto: AFT/NTB Scanpix.
PROTESTER: Pakistanere uttrykker sine protester mot drapet på Farzana Parveen tidligere i år. Foto: AFT/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer