Pakistansk opprør mot Ap

- Vi vil ikke lenger støtte Arbeiderpartiet. Kashmir-konflikten er viktigere enn alle andre saker, var budskapet Ap-politiker Rubina Rana fikk da hun i går besøkte den største muslimske menigheten i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om at Stoltenberg støtter Indias ønske om fast plass i FNs sikkerhetsråd opprører den store pakistanske minoriteten i Oslo. I gårsdagens Dagbladet gikk stortingsrepresentant Shahbaz Tariq (Ap) åpent ut mot sin egen statsminister og kalte avgjørelsen uklok. Norsk-pakistanske Rubina Rana sitter i bystyret for Ap og møtte i går lederne for Jamaat-e-Ahle Sunaat-moskeen. Menigheten samler 6500 sunnimuslimer i Oslo.

- Stoltenbergs uttalelser viser hvor liten kontakt han har med innvandrere i Norge. Han burde ha forhørt seg med oss på forhånd. De fleste av oss stemmer Ap, men det vil vi ikke gjøre til høsten, sier imam Nehmet Ali Shah gjennom tolken Imran Shaid.

Rubina Rana sier hun forstår reaksjonen:

- Jeg må ta selvkritikk for at ikke vi var mer aktive før India-reisen. Vi som er pakistanere i Ap, kunne ha informert regjeringen bedre om synet på Kashmir. Men dere må huske at jeg sitter i bystyret og driver lokalpolitikk. Jeg har heller ikke hørt Stoltenbergs begrunnelse for å støtte India.

Må forklare seg