Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistansk parlamentsmedlem fratatt drosjeløyvet i Oslo

Bymiljøetaten i Oslo luker nå vekk drosjeeiere som driver med helt andre ting. En av dem som nå har mistet løyvet er Jaffar Iqbal, som er innvalgt i det pakistanske parlamentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iqbal ble valgt inn i parlamentet som heltidspolitiker for to år siden, skriver Aftenposten.

Ett av kravene til drosjeløyve er at drosjevirksomheten skal være hovedbeskjeftigelse. Som folkevalgt i Pakistan må du oppgi eiendom og forretningsinteresser både i hjemlandet og utlandet. Der har Iqbal oppgitt at han sitter på et drosjeløyve i Oslo.

Ifølge Aftenpostens kilder har Iqbal ikke oppholdt seg permanent i Norge de siste årene, men i folkeregisteret er han registrert som bosatt i Norge.

Avdelingsdirektør for transportløyveavdelingen i Bymiljøetaten, Gunnar Frogner Dahl, sier at de nå er i ferd med å sjekke om innehaverne av drosjeløyver tilfredsstiller kravene i loven. Så langt er det sendt ut nærmere 60 varsler om tilbakekall av løyvet.

- 23 har mistet løyvet eller har levert det inn frivillig. Noen saker er mer åpenbare enn andre. Men vi er ikke ferdige med denne opprydningen, sier Frogner Dahl.

(NTB)