Pakistansk politi krever nordmann utlevert

Mistenkt for bestillingsdrap på 54-åring i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistansk politi krever at norsk politi arresterer og utleverer en norskpakistaner mistenkt for bestillingsdrap i Pakistan.

For 16 måneder siden forsvant en 54 år gammel norsk statsborger i Pakistan. Pakistansk politi tror han ble drept på bestilling fra en annen norskpakistaner, skriver Aftenposten.

Broren anmeldte to av svogerne til 54-åringen til pakistansk politi like etter drapet. Begge ble arrestert, men senere løslatt mot kausjon.

Forsvinningen skal ha utløst en bitter familiekonflikt mellom to familiegrener i Norge.

Pakistansk politi knytter norskpakistaneren til saken via telefonutskrifter som viser at han hadde hyppig kontakt med mannen de mistenker for å ha drept 54-åringen.

- Vi vil nå sende en formell begjæring om utlevering til norsk politi via den norske ambassaden i Islamabad. Vi vil be norsk politi arrestere mannen og utlevere ham til Gujrat, sier Ahsan Mehboob, som er pakistansk politis toppsjef i Gujrat-distriktet.

Saken kan bli en diplomatisk nøtt siden Norge ikke har noen utleveringsavtale med Pakistan, og av prinsipp ikke utleverer personer til land der de risikerer å bli dømt til døden. I Pakistan henrettes flere titall domfelte årlig.

(NTB)