Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistansk rett fryser midler i Rasool-saken

Sperret konto med 200 000 kroner.

FRYSER RASOOL-MIDLER I PAKISTAN: Det skal være første gang pakistanske myndigheter gjør dette. Borgarting lagmannsrett dømte i fjor fem Rasool-brødre til opptil fem års fengsel for grovt heleri og for å ha opptrådt som en organisert gruppe. Dommen slo fast at familiens hus i Pakistan var bygd på inntekt fra kriminalitet i Norge.
FRYSER RASOOL-MIDLER I PAKISTAN: Det skal være første gang pakistanske myndigheter gjør dette. Borgarting lagmannsrett dømte i fjor fem Rasool-brødre til opptil fem års fengsel for grovt heleri og for å ha opptrådt som en organisert gruppe. Dommen slo fast at familiens hus i Pakistan var bygd på inntekt fra kriminalitet i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Endelig viser pakistanske myndigheter vilje til å gripe inn i en slik sak, sier Rose Olsen, nordisk politisambandskvinne ved den norske ambassaden i Islamabad, til Aftenposten.

Borgarting lagmannsrett dømte i fjor fem Rasool-brødre til opptil fem års fengsel for grovt heleri og for å ha opptrådt som en organisert gruppe. Dommen slo fast at familiens hus i Pakistan var bygd på inntekt fra kriminalitet i Norge.

En rettskjennelse fra Lahore tirsdag har sperret kontoen til moren i Pakistan. Ifølge avisa dreier det seg om rundt 200.000 kroner. Retten åpner også for flere mulige beslag, blant annet i hus.

Domstolen i Norge har inndratt verdier for rundt 17 millioner kroner i saken, blant annet eiendom både i Brasil og Oslo. Rasool-saken har vært en prøveklut for saker med inndrivinger av verdier i Pakistan, og etter flere utsettelser fikk politiet endelig medhold.

- Dette er viktig fordi det, så vidt jeg vet, er første gang man tar beslag i Pakistan etter kriminell virksomhet i Norge. Kjennelsen viser at man ikke lenger kan stikke unna verdier i Pakistan. Vi opplever her en vilje til samarbeid, sier Rose Olsen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media