UTSATT FLYPLASS:  En mann rydder opp på flyplassområdet til Jinnah International Airport, i etterkant av søndagens angrep, da minst 30 personer ble drept. I dag angrep flere bevæpnede menn flyplassen på nytt. Foto:Athar Hussain/Reuters/Scanpix
UTSATT FLYPLASS: En mann rydder opp på flyplassområdet til Jinnah International Airport, i etterkant av søndagens angrep, da minst 30 personer ble drept. I dag angrep flere bevæpnede menn flyplassen på nytt. Foto:Athar Hussain/Reuters/ScanpixVis mer

Pakistansk Taliban står bak nytt angrep på flyplass i Karachi

Andre angrep på flyplass i løpet av få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det klart at pakistansk Taliban har påtatt seg ansvaret for dagens angrep mot en treningsleir for sikkerhetspersonell ved flyplassen i Karachi i Pakistan, som også i helga ble utsatt for terrorangrep.

Angrepet gjorde at reisene til og fra flyplassen ble innstilt for et par timer. Dagens angrep kom før det var gått 48 timer siden det dødelige angrepet på flyplassen søndag.

- Dagens angrep var ikke så stort. To personer beveget seg mot en sjekkpost og begynte å skyte. De løp bort etter å ha skutt, forteller Tahir Ali, militærtalsmann ifølge Al Jazeera.

- Kraftig skuddveksling Angrepet startet i morges, og da fortalte kilder til Al Jazeera at det pågikk kraftige kamper mellom flyplassens sikkerhetspersonell og militante. Al Jazeeras Kmal Hyder sier at fire eller fem menn angrep treningsleiren.

- Rapporter sier at fire væpnede menn kom seg inn i ASF-leiren på #Karachi-flyplassen, de angrep igjen. Kraftig skuddveksling pågår, skriver journalisten Abdulhaq Omeri på Twitter.

Angrep treningsleir Lokale medier sier at væpnede menn angrep en treningsleir for flyplassens sikkerhetspersonell. Det er ikke klart om noen er skadd.

Alle flyavganger er innstilt, melder talspersoner ifølge BBC.

Angrep i helga Det var søndag at tungt bevæpnede menn angrep en av terminalene ved flyplassen i Karachi, som er Pakistans største by. Det var den eldste terminalen som ble angrepet. Den brukes til blant annet VIP-transport, privatfly og pilegrimsreisende.

Taliban påtok seg ansvaret for aksjonen. Minst 30 personer ble drept.

ANGREPET I HELGEN OG:  En brannbil forsøker å slukke de siste flammene på Jinnah International Airport i Karachi, som ble angrepet av Taliban søndag. Også i dag har en gruppe angrepet flyplassen. Foto: Reuters/Scanpix
ANGREPET I HELGEN OG: En brannbil forsøker å slukke de siste flammene på Jinnah International Airport i Karachi, som ble angrepet av Taliban søndag. Også i dag har en gruppe angrepet flyplassen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer