Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistansk Taliban-topp trolig drept

- Vi er rimelig sikre på at han er død.

FERSK SJEF: Hakimullah Mehsud tok over etter at forgjengeren ble drept i august. Tidligere denne uken ble broren hans drept. Foto: EPA/STR/SCANPIX
FERSK SJEF: Hakimullah Mehsud tok over etter at forgjengeren ble drept i august. Tidligere denne uken ble broren hans drept. Foto: EPA/STR/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Taliban-sjefen i Pakistan kan være drept i kamp mot rivaliserende opprørsgruppe.

- Vi er rimelig sikre
Flere etterretningskilder i USA sier til Reuters at Taliban-sjef Hakimullah Mehsud skal være drept.
- Vi er rimelig sikre på at han er død, sier en ansatt i forsvaret til nyhetsbyrået.
- Vi har ingen bekreftelse, men det er en reell mulighet, sier en antiterror-kilde.

Hakimullah skal ha blitt skutt for noen uker siden i kamp mot en annen opprørsgruppe i Sør-Waziristan.
Han erstattet den forrige Taliban-toppen Baitullah Mehsud, som ble drept av en rakett fra en CIA-drone i Sør Waziristan femte august i år. Det var han som startet Taliban-gruppen i Pakistan i 2007.

Flere hundre angrep
Dersom det stemmer at Mehsud er død betyr dette et stort tilbakeskritt for Pakistans Taliban-gruppe. De har fått skylden for flere hundre selvmordsangrep i Pakistan, blant annet det angrepet som drepte statsminister Benazir Bhutto i 2007.
Ifølge tall fra AFP er til sammen 2100 personer drept i disse angrepene.

Hakimullah skal ha vært enda mer aggressiv enn forgjengeren Baitullah, skriver Reuters. Det er uklart hvor gammel Hakimullah er, men alderen hans er beregnet til å være rundt 30 år.

Broren drept denne uken
Broren hans, Kalimullah Mehsud, ble drept i et annet angrep mandag denne uken, ifølge AFP.
Han ble drept under et sammenstøt mellom Taliban og militære sikkerhetsstyrker i Nord-Waziristan. Sju andre med Taliban-tilknytning ble også drept under angrepet.
Til tross for at Taliban ble tvunget ut av Swat-dalen står de fortsatt svært sterkt i andre deler av Pakistan, hvor de har flere tusen soldater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling