Pakistanske foreldre dømt for å ha kidnappet datter

De Pakistansk-fødte foreldrene til en 20 år gammel jente i Bradford, som ble dopet og forsøkt lurt til Pakistan for å bli giftet bort, ble fredag dømt til fengsel av en domstol i Manchester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle butikkeieren Mohammed Bashir ble dømt til to års fengsel, mens hans fem år yngre kone Sekina Khan ble dømt til seks måneders fengsel for medvirkning. Begge mottok de dommen gråtende.

Parets advokater hevdet at det var av kjærlighet til sin britiskfødte datter Rehana, som var flyttet hjemmefra og som hadde innledet et forhold til en dømt kriminell, at de ga henne en drink med det sterke sovemiddelet Rohypnol under bestefarens begravelse.

Jenta ble deretter stuet inn i en bil og kjørt de 80 kilometrene til flyplassen i Manchester.

På flyplassen våknet hun til live, men ble da fortalt at hun var på et sykehus. Jenta forsto likevel at noe var galt fatt, og fikk slått alarm.

- Jeg er klar over deres kulturelle og religiøse tradisjoner, særlig når det gjelder ekteskap. Men datteren deres er helt klart en britisk statsborger, og har derfor krav på beskyttelse i henhold til dette landets lover, slo dommeren fast da han fredag kunngjorde dommen.

(NTB)