Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistanske kidnappere forlenger dødsfristen

Den islamistiske gruppa som truer med å drepe den kidnappede amerikanske journalisten Daniel Pearl, har forlenget fristen med ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om forlengelse av fristen ble sendt til pakistanske og amerikanske medier via e-post i dag, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP). Kidnapperne truet i går med å drepe Pearl hvis deres krav ikke ble etterkommet innen ett døgn.

Meldingen, som ikke hadde noen avsender, hadde følgende ordlyd, ifølge AP:

«We will give you one more day. If America will not meet our demands we will kill Daniel. Then this cycle will continue and no American journalist could enter Pakistan».

Oversatt til norsk blir dette: «Vi vil gi dere en dag til. Hvis Amerika ikke etterkommer våre krav vil vi drepe Daniel. Deretter vil denne syklusen fortsette og ingen amerikanske journalister vil kunne dra til Pakistan».

Gruppa krever blant annet at USA løslater al-Qaida- og talibanfangene som sitter på Guantanamo-basen. Hvis ikke vil gruppa henrette journalisten som arbeider for Wall Street Journal.

Forsvant på jobb

Pearl forsvant for åtte dager siden i den pakistanske byen Karachi, etter at han skulle ut og møte en kilde i en sak han arbeidet med. En islamistisk gruppe har sendt ut bilder av Pearl i fangenskap, og på minst ett av bildene har han en pistol rettet mot hodet.

Hjemme i USA sitter hans kone, Marianne. Hun venter om tre måneder parets første barn og sier at hun ikke har sovet på seks dager.

- Jeg er ikke desperat, for hvis jeg ikke tror på muligheten for en dialog her, kan jeg slutte å tro på alt. Det kan jeg ikke, for jeg er gravid, sier Marianne Pearl.

Hun er selv journalist og er ofte med mannen på journalistoppdrag. Hun ble derimot hjemme denne gangen på grunn av barnet de to venter.

Spionanklages

Reporteren fra Wall Street Journal ble bortført i Karachi for en uke siden. Senere har hans angivelige kidnappere publisert bilder av en lenket Pearl med en revolver mot hodet.

En gruppe som kaller seg Nasjonal bevegelse for gjenopprettelse av Pakistans suverenitet har underskrevet begge de første e-postmeldingene.

Først anklaget avsenderne Pearl for å være CIA-agent. I gårsdagens e-post heter det at han arbeidet for den israelske etterretningstjenesten Mossad.

- Derfor vil vi hennrette ham innen 24 timer hvis ikke Amerika innfrir våre krav, heter det i e-posten.

Kidnapperne forlanger at USA skal stille advokater til rådighet for pakistanere som er anholdt for terrorisme. Gruppen oppfordrer samtidig alle amerikanske journalister til å forlate Pakistan i løpet av tre dager.

- Alle som blir her lenger, kan bli rammet, heter det.

Wall Street Journal har kategorisk benektet at Pearl arbeider for CIA eller noen annen myndighet i USA eller andre land.

- Han er en reporter - og ikke noe mer enn det, uttaler avisa i en pressemelding.

<B>FÅR ETT DØGN TIL: </B>Amerikanske Daniel Pearl vil bli drept i løpet av 24 timer hvis USA ikke etterkommer kidnappernes krav, hevder en ny e-post som ble sendt til pakistanske og amrikanske medier i dag.<br> Alle foto: EPA/SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!