Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pakistanske medier slakter hæren etter angrep

Hvordan kunne en gruppe på seks millitante stå imot rundt 100 soldater i 16 timer?

 ANGREP:  Flammer og røyk stiger opp fra flybasen i Karachi mens angrepet pågikk. Foto: AFP PHOTO/ RIZWAN TABASSUM
ANGREP: Flammer og røyk stiger opp fra flybasen i Karachi mens angrepet pågikk. Foto: AFP PHOTO/ RIZWAN TABASSUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er spørsmålet pakistanske medier stiller etter det dødelige angrepet mot en flybase i Karachi søndag.

Seks militante Taliban-medlemmer klarte å ta kontroll over basen, og først etter 16 timers strid klarte de opp mot 100 pakistanske soldatene å gjenvinne kontrollen over den. Da hadde ti sikkerhetsbetjenter blitt drept, og 20 såret.

- Våre krigere som utførte denne operasjonen var utstyrt med tro og sofistikerte våpen, og det er derfor de kjempet mot flere hundre sikkerhetsstyrker og påførte dem store tap, sier Taliban-talsmann Ehsnullah Ehsan til Reuters.

Fire militante skal ha blitt drept, mens de to siste skal ha flyktet området, ifølge innenriksminister Rehman Malik.

- Skjødesløshet Den pakistanske hæren har vært under hard kritikk siden drapet på Osama bin Laden i landet tidlig i mai, og får nå slakt fra den vanligvis positive pressen.

«Politisk retorikk og et møte i forsvarskomiteen kommer ikke til å løse dette. Dette er et episk nederlag som viser en eksistensiell trussel som bare sterkt lederskap kan motstå«, skriver den engelskspråklige avisa The News i en lederartikkel.

Jang, en urduspråklig avis som regnes som en varm støttespiller av hæren, mener angrepet viser «svakheten i sikkerhetstiltakene».

- Med veldig høflige ord kan det kalles urovekkende skjødesløshet, skriver avisa.

Innsidehjelp? Andre aviser spør seg om Taliban hadde hjelp fra støttespillere i den pakistanske hæren.

- En slik mulighet kan ikke utelukkes, fordi det har vært tilfelle i liknende angrep tidligere, sier Dawn.

Taliban-talsmann Ehsan vil imidlertid ikke si noe om hvorvidt gruppen hadde hjelp fra innsida denne gang.

- Våre lokale venner i Karachi hjalp oss i operasjonen, men jeg vil ikke si noe om vi hadde venner i basen eller ikke, sier han.

 UNDER PRESS:  Pakistans innenriksminister er under press etter terrorangrepet. Umiddelbart etter det måtte han svare på kritiske spørsmål fra mediene. Foto: (AP Photo/Shakil Adil)
UNDER PRESS: Pakistans innenriksminister er under press etter terrorangrepet. Umiddelbart etter det måtte han svare på kritiske spørsmål fra mediene. Foto: (AP Photo/Shakil Adil) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media