PROTEST: En sammenslutning av pakistanske skoler markerte «Jeg er ikke Malala»-dag der de fordømte Malala Yousafzais. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
PROTEST: En sammenslutning av pakistanske skoler markerte «Jeg er ikke Malala»-dag der de fordømte Malala Yousafzais. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

Pakistanske skoler overholdt anti-Malala-dagen

En sammenslutning av pakistanske skoler overholdt mandag en «Jeg er ikke Malala»-dag der de fordømte Malala Yousafzais angivelige støtte til forfatteren Salman Rushdie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle Malala ble i oktober 2012 skutt i hodet av Taliban på grunn av sitt arbeid for at jenter skulle få gå skole. Hun kom seg etter å ha blitt operert i England og ble i høst tildelt Nobels fredspris.

Selv om hun hylles over hele verden for å hevde jenters rett til utdanning, er hun langt fra like velsett hjemme i Pakistan, der noen ser henne som en vestlig agent som er ute etter å kaste skam over hjemlandet.

All Pakistan Private Schools Federation la i fjor ned forbud mot at deres medlemmer kjøpte Malalas bok «Jeg er Malala» på grunn av det de kaller bokas anti-pakistanske og antimuslimske innhold.

Organisasjonen mener at boka er altfor sympatisk innstilt til den britiske forfatteren Salman Rushdie, som i 1989 fikk en religiøs dødsdom mot seg for angivelig blasfemi.

I boka si beskriver Malala sitt liv som ung jente under Talibans brutale regime i Swat-dalen. Hun forteller om offentlige piskinger, forbudet mot TV, dans og musikk, og familiens beslutning om å flykte fra området sammen med en million andre mens det var harde kamper mellom Taliban og pakistanske soldater i 2009.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer