Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påkjærer kjennelsen

Politiet i Larvik har varetektsfengslet to menn, siktet for å ha forsøkt å presse et tosifret millionbeløp, fra blant andre paret Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Min klient er forferdelig lei seg og stiller seg uforstående til at han skal sitte to uker i fengsel. Han har påkjært kjennelsen, sier den siktede 49-åringens advokat Erling Foyn til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Larvik varetektsfengslet mandag to menn, siktet for å ha forsøkt å presse et tosifret millionbeløp, fra blant andre paret Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow.

Også Mille-Maries mor, Nanna, og en tidligere direktør ved Farris-fabrikken i Larvik, Jens Hole, skal ifølge politiet ha mottatt utpresningsbrev.

- Vi har opplysninger om at utpresserne kan ha sendt brev til flere, sier stasjonssjef Leif Erik Nilsen ved Larvik politistasjon til NTB. Han sier at etterforskningen fra de mottok den første henvendelsen fra Stein Erik Hagen i april, har vist at de angivelige utpresserne, en 48-årig mann og en 49-årig mann, begge bosatt i Larvik, har drevet dette i et større omfang enn først antatt.

- Bevisene mot de to siktede i saken er sterke, sier Nilsen som ikke vil opplyse om de to mennene er kommet med innrømmelser.

Kunne tjene millionbeløp

De to Larvik-mennene skal ha truet med å avsløre ufordelaktige opplysninger om Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen. Slik så de muligheten til å tjene millionbeløp.

- Vi følte det hele som svært ubehagelig, og var meget bekymret. Det kom en rekke brev der mennene truet med å komme med ufordelaktige opplysninger, dersom vi ikke betalte tosifrede millionbeløp, sier Stein Erik Hagen til VG.

De siktede har begge erkjent at de har sendt brevene, men nekter for at dette skal være noe utpresningsforsøk. De første angivelige utpresningsforsøkene via brev skal ha kommet i postkassene til paret i mars/april.

Også presset tidligere

Hagen er også tidligere blitt utsatt for forsøk på utpresning. Han ble truet med at han skulle sprenges i luften dersom han ikke betalte ti millioner dollar.

- Da brukte jeg den beste ekspertisen som fantes i USA og England for å løse saken. De som truet meg, sitter nå inne, sier Hagen.

Siviløkonomen Mille-Marie Treschow har ifølge bladet Kapital en formue på 1,25 milliarder kroner. Stein Erik Hagen har ifølge samme kilde en formue på 9,5 milliarder kroner. Han eier 20 prosent av dagligvaregiganten ICA Ahold og er storeier iblant andre Orkla, Storebrand og Steen & Strøm.

(NTB)