Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påkjørt av Gardermobane-toget

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): En gutt i 10- 12-årsalderen ble påkjørt av toget i Fredrikstad og ligger meget hardt skadd på Sentralsykehuset i Østfold. Ulykken skjedde under en prøvekjøring med det nye Gardermo-toget ved 19-tida i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen vitner til ulykken. Men politiet mener ulykken skjedde idet gutten forsøkte å krysse togsporet.

- Vi tror han har klatret over gjerdet og gjort et forsøk på å krysse skinnegangen for å ta en snarvei. Han ble truffet av toget i samme øyeblikk som han hoppet ned på skinnene, opplyser politibetjent Børre Hagen ved politivakta i Fredrikstad.

Gutten, som er i 10- 12-årsalderen, pådro seg alvorlige hode- og bruddskader.

Livstruende

- Han er til behandling på Sentralsykehuset i Østfold. Situasjonen er livstruende, og ikke avklart, opplyste Hagen ved 21-tida i går kveld.

De to lokførerne var på prøvetur med det nye Gardermo-toget da ulykken skjedde. Toget var på vei fra Oslo mot Fredrikstad. Ulykken skjedde rett før en tunnel ved 19-tida i går kveld.

- Det er uoversiktlig på stedet hvor gutten ble påkjørt. En bergvegg hindrer sikten for den eller dem som forsøker å ta seg over skinnegangen, opplyser Hagen.

Han understreker at lokførerne på ingen måte kan klandres for ulykken.

Ingen mulighet

- De hadde ingen mulighet til å stanse toget tidsnok, sier politibetjenten.

Mens legene på sentralsykehuset jobbet på spreng for å forsøke å redde guttens liv, satt de to lokførerne i avhør på Fredrikstad politikammer.

Begge var sterkt preget av den tragiske ulykken.

Togforbindelsen på Østfoldbanen ble stengt i en drøy time i går kveld etter ulykken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!