Påkjørt av russebuss - 21-åring døde i natt

Sjåføren avhøres av politiet i Asker og Bærum. Var ikke russ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann fra Bærum døde i natt etter å ha blitt påkjørt av en russebuss på Holmenskjæret i Asker.

- Sjåføren av russebussen, en voksen mann, er nå dimmitert etter å ha avlagt wen rutinemessig blodprøve. Han vil bli innkalt til avhør seinere i dag, sier operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no ved 05.45-tiden.

Han bekrefter at russebussen hører hjemme i hans politidistrikt.

- Politiet fikk melding om ulykken klokka 00.59. Vi fikk melding fra ambulansepersonell klokka 01.20 om at 21-åringen var død, sier operasjonsleder Bjartan.

Ikke russ

- Sjåføren var ikke russ. Han er noen år eldre enn russekullet, sier Bjartan.

Ulykkesbussen er tauet inn til tekniske undersøkelser.

Det var flere personer rundt ulykkesstedet da påkjørselen skjedde, men politiet har ikke inntrykk av at det var noe organisert russetreff der i forlengelsen av 17. mai-feiringen.

En ambulanse som kom til åstedet tilkalte raskt ambulansehelikopter. Helikopteret landet på E18 for å ta over transporten av den skadde til Ullevål universitetssykehus.

Falt ut av russebuss
Dette var den andre alvorlige ulykken med russebusser i Oslo-området i løpet av 17. mai-feiringen.

Natt til 17. mai ble ei russejente fraktet med ambulansehelikopter fra Ski til Ullevål universitetssykehus.

Ved en bensinstasjon i Ski falt russejenta ut av en Chevrolet van, som blir brukt til russebil. Skadene er ikke livstruende, skriver Østlandets Blad.